Contact: 0723.574.419 - 0755.419.113 - comenzi

Baterii tracţiune

baterii-tractiune

Baterii tracţiune sunt baterii pentru vehicule electrice, de tip acumulator reîncărcabil, utilizate în principal pentru propulsie dar şi pentru alte aplicaţii. Tipul de baterii tracţiune este folosit pentru electrocar-uri, stivuitoare, maşini electrice pentru golf, maşini electrice pentru curăţat podele, scaune cu rotile electrice, precum și la alte vehicule electrice şi pentru alte aplicaţii.

Tipul de baterii tracţiune diferă de bateriile de pornire, iluminat şi aprindere (baterii auto) prin faptul că sunt concepute pentru a oferi putere pe perioade lungi de timp. Tipul de baterii tracţiune sunt folosite în loc de bateriile auto pentru aceste aplicații. Tipul de baterii tracţiune sunt proiectate să aibă o capacitate mare (amperi/oră). Tipul de baterii tracţiune este caracterizat printr-un raport relativ ridicat de putere/greutate, energie/greutate și densitate de energie.

Bateriile (baterii tracţiune, semitracţiune ) reîncărcabile sunt de obicei cea mai scumpă componentă a unui vehicul electric, fiind aproximativ jumătate din costul de vânzare. Costul de fabricație al baterii tracţiune este substanțial, dar costurile ulterioare de exploatare şi operare sunt mai mici. Începând cu sfârșitul anilor 1990 progresele în domeniul tehnologiilor de fabricaţie a baterii tracţiune au fost determinate de cererea pentru laptop-uri și telefoane mobile şi anume pentru un număr mai mare de caracteristici, display-uri mai luminoase şi mai mari și durată mai lungă de funcţionare pe baterie. Piaţa pentru baterii tracţiune a cules beneficiile acestor progrese.

Tipul de baterii tracţiune sunt folosite în mod curent pe tot parcursul zilei şi se încarcă noaptea.

Având ca referinţă energia produsă (necesară), costul energiei electrice rezultate din tipul de baterii tracţiune necesară pentru a opera un vehicul electric este o mică parte din costul de producere de combustibil lichid necesar pentru a produce o cantitate echivalentă de energie.

Costul de înlocuire a bateriilor tracţiune domină costurile de operare.

Bateriile tracţiune comercializate de noi sunt:
- cu electrolit lichid;
- cu electrolit absorbit tip AGM;
- cu electrolit gelificat tip GEL.

Bateriile tracţiune comercializate de noi sunt de la următorii producători:
- Midac;
- Trojan;
- Enersys;
- Hawker;
- NBA.

Click aici pentru toată gama baterii tracţiune:

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie