Contact: 0723.574.419 - 0755.419.113 - comenzi

Baterii solare

baterii-solare

Tipul de baterii solare este folosit pentru a stoca energie, la fel ca un rezervor de combustibil într-o mașină. La fel ca un rezervor de carburant, bateriile solare nu produc energie. Energia consumată trebuie să fie înlocuită sau bateriile solare vor rămâne fără putere.

Cele mai populare tipuri de baterii solare și eoliene sunt baterii solare plumb-acid cu descărcare profundă şi multe cicluri de încărcare-descărcare. Bateriile solare tip plumb-acid trebuiesc întreţinute cu grijă sau vor avea nevoie de înlocuire foarte repede.

Întreţinerea de care are nevoie tipul de baterii solare este simplă - bateriile solare nu trebuie să fie supra-încărcate sau supra-descărcate. Într-un sistem de energie solară sau eoliană, controlerul se ocupă de încărcare baterii solare, asigurându-se că bateriile solare au o durată optimă de viață. Pentru baterii solare tip GEL sau AGM întreținere este redusă sau deloc necesară. Bateriile solare umede/inundate şi nesigilate au nevoie ocazional de completare cu apă distilată.

Diferența dintre bateriile solare cu descărcare profundă și bateriile de pornire de pe un autoturism este semnificativă. O baterie de pornire este proiectată pentru a produce o explozie scurtă de energie pentru pornirea motorului. Tipul de baterii solare cu descărcare profundă este conceput pentru a oferi putere pe o perioadă mult mai lungă de timp.

Dacă se utilizează o baterie de pornire, în loc de baterii solare, pe orice sistem cu descărcare profundă, bateria de pornire se va deteriora rapid. Stresul unei descărcări profunde poate deteriora permanent plăcile de plumb din baterie, provocând o celulă scurtcircuitată.

Din acest motiv, tipul de baterii solare cu descărcare profundă conţine plăci de plumb mult mai grele și mai puternice. Acest lucru permite tipului de baterii solare să reziste mai bine stresului unei descărcări profunde. De asemenea, tipul de baterii solare este mai scump, în prezent plumbul fiind din ce în ce mai costisitor.

Bateriile de agreement (hobby) și bateriile marine sunt, în general, o încrucișare între o baterie de pornire și o baterie cu descărcare profundă. Acestea sunt mai ieftine decât bateriile cu descărcare profundă deoarece utilizează mai puțin plumb în construcția lor.

Bateriile cu descărcare profundă sunt produse în celulele de 2V care sunt unite pentru a furniza valorile corecte de tensiune (de exemplu 12 x celule 2v = baterie 24V).

Cantitatea de energie ce se poate stoca în baterii solare este evaluată în Ah (amperi oră). Aceasta variază în funcție de cât de repede este scoasă puterea din baterii solare. Cele mai multe baterii solare sunt evaluate la 20 ore sau 100 ore. Acest lucru înseamnă că bateriile solare evaluate la 100Ah în C20 sunt capabile să producă 100A atunci când sunt consumate în 20 de ore, adică o sarcină constantă de 5 amperi.

Durata de viață a unei baterii solare este exprimată ca "durată de viață proiectată" sau "viața ciclică". Dacă tipul de baterii solare nu trece prin multe cicluri încărcare-descărcare, aceasta va ţine în mod normal cât durata de viață proiectată. Dacă tipul de baterii solare este incărcat-descărcat regulat, durata de viața va depinde de profunzimea ciclului de descărcare şi de numărul de cicluri. Aceste date sunt adesea afișate pe un grafic de către producători și sunt cheia pentru baterii solare de calitate.

Baterii solare comercializate de noi:
- cu electrolit lichid;
- cu electrolit absorbit - AGM;
- cu electrolit gelificat - GEL.

Bateriile solare comercializate de noi sunt de la următorii producători:
- Banner;
- Enersys;
- Exide;
- Hoppecke;
- Midac;
- Sonnenschein;
- Trojan.

Click aici pentru toata gama baterii solare.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie