Contact: 0723.574.419 - 0755.419.113 - comenzi

Baterii auto

baterii auto

Baterii auto sunt un tip de baterii reîncărcabile, care furnizează energie electrică pentru un automobil. De obicei, baterii auto, se referă la o baterie tip "pornire, iluminat, aprindere" ce furnizează motorului puterea pentru pornire, lumini și sistemul de aprindere.

Într-un automobil, bateria pentru pornire este componenta cu cea mai mare probabilitate de a se defecta.
Marea majoritate a bateriilor auto pentru pornire sunt în configuraţia plumb acid. Această tehnologie este ieftin de produs şi destul de fiabilă şi uşor de utilizat.
Când Cadillac a introdus pentru prima oară, în anul 1912, bateria de pornire aceasta furniza curent pentru pornire, aprindere şi lumini. Astăzi bateriile de pe automobile şi vehicule comerciale trebuie să furnizeze curent pentru mult mai multe aplicaţii: direcţie şi frânare asistate, sisteme de confort cum ar fi încălzire în scaune, aer condiţionat, scaune reglabile electric, sisteme de sunet, închidere electrică centralizată, alarmă, computer de bord şi sisteme start stop.
Toate aceste sisteme şi mai ales sistemul start stop, solicită tehnologia plumb acid până dincolo de limita capabilităţilor sale. Astfel apar pierderi de capacitate şi deteriorarea bateriei până la stadiul în care nu mai poate fi folosită.
Tehnologia Li Ion a fost introdusă pentru baterii auto, principalele avantaje fiind masa şi volumul mai mici. Dezavantajele sunt preţul mai mare şi conform unor producători de autoturisme sport, durata de viaţă a bateriilor Li Ion este similară cu cea a bateriilor plumb acid.

Modelele de baterii auto oferite de noi sunt sigilate şi cuprind sisteme avansate ce previn scurgerea acidului la răsturnare sau în orice altă situaţie.

Modelele de baterii auto oferite de noi sunt in configuratia plumb acid astfel:
- baterii cu electrolit lichid;
- baterii cu electrolit absorbit AGM;
- baterii cu electrolit gelificat GEL.

Dintre cei mai importanti producatori din portofoliul nostru mentionam:
- Baterii auto Banner, baterii auto Bosch, baterii auto Exide si Tudor, baterii auto Midac, baterii auto Rombat, baterii auto Varta.

Click aici pentru toată gama baterii auto.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie