Contact: 0723.574.419 - 0755.419.113 - comenzi

Acumulatori semitracţiune

acumulatori semitractiune

Acumulatori semitracţiune sunt acumulatori pentru vehicule electrice, de tip acumulator reîncărcabil, utilizaţi în principal pentru propulsie dar şi pentru alte aplicaţii. Tipul de acumulatori semitracţiune sunt folosiţi pentru electrocar-uri, maşini electrice pentru golf, maşini electrice pentru curăţat podele, scaune cu rotile electrice, precum și la alte vehicule electrice şi pentru alte aplicaţii.

Tipul de acumulatori semitracţiune diferă de acumulatorii de pornire, iluminat şi aprindere (acumulatori auto) prin faptul că sunt concepuţi pentru a oferi putere pe perioade lungi de timp. Tipul de acumulatori semitracţiune sunt folosiţi în loc de acumulatorii auto pentru aceste aplicații. Tipul de acumulatori semitracţiune sunt proiectaţi să aibă o capacitate mare (amperi/oră). Tipul de acumulatori semitracţiune sunt caracterizaţi printr-un raport relativ ridicat de putere/greutate, energie/greutate și densitate de energie.

Acumulatorii (acumulatori semitracţiune, acumulatori tracţiune) reîncărcabili sunt de obicei cea mai scumpă componentă a unui vehicul electric, fiind aproximativ jumătate din costul de vânzare cu amănuntul al vehiculului respectiv. Costul de fabricație al acumulatorului este substanțial, dar costurile ulterioare de exploatare şi operare a vehiculului electric sunt mai mici. Începând cu sfârșitul anilor 1990 progresele în domeniul tehnologiilor de fabricaţie a acumulatorilor au fost determinate de cererea pentru laptop-uri și telefoane mobile şi anume cererea consumatorilor pentru un număr mai mare de caracteristici, display-uri mai luminoase şi mai mari și durată mai lungă de funcţionare pe acumulator. Piaţa pentru acumulatori semitracţiune a cules beneficiile acestor progrese.

Tipul de acumulatori semitracţiune sunt folosiţi în mod curent pe tot parcursul zilei şi se încarcă noaptea.

Având ca referinţă energia produsă (necesară), costul energiei electrice rezultate din tipul de acumulatori semitracţiune necesară pentru a opera un vehicul electric este o mică parte din costul de producere de combustibil lichid necesar pentru a produce o cantitate echivalentă de energie.

Costul de înlocuire a acumulatorilor semitracţiune domină costurile de operare.

Acumulatori semitracţiune comercializaţi de noi:
- cu electrolit lichid;
- cu electrolit absorbit tip AGM (absorbed glass mat);
- cu electrolit gel.

Acumulatori semitracţiune comercializaţi de noi sunt de la următorii producători:
- Midac;
- Trojan;
- Enersys;
- NBA.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie